Založ si blog

Prešov – koňare na kone, berce šable a na nich. Pobic ich paskudy

Konečne sa dostávam od politiky, ex ministra – poslanca – budúceho euro bankára – neskoršieho väzňa Mikloša a statočních kofbojof z Košíc k pointe vzniku môjho blogu na nebulvárnej pravde. Jedným z bodov je sklamanie z rušenia vlakového spojenia, tak ako ho opisuje človek veci znalý a člen petičného výboru Jozef – Róbert Šmigalla:

 

 

1, Hlavný nedostatkom návrhu GVD pre roky 2012/2013 je zrušenie priameho spojenia Prešova s Bratislavou pre obyvateľov mesta Prešov a jeho okolia. Týmto riešením sa vraciame pred rok 2007. To čo bolo niekoľko rokov zvýhodnením pre obyvateľov mesta Prešov a okolia a čo v hojnej miere využívali ( čo vyplýva aj z prehľadu využívania lôžkových vozňov ( využiteľnosť za roky 2006 – 2011 je cca 65 -70 % ) ide MDVRR nelogicky zrušiť. Svojím prístupom MDVRR degraduje tretie najväčšie mesto v SR na perifériu najmenších miest. Absolútne neberie v úvahu, že Prešov je aj strediskom VUC – Prešovského kraja a ako také by malo mať plnohodnotné spojenie s hlavným mestom SR. Výhovorky, že týmto riešením chce MDVRR šetriť prostriedky štátu neobstoja. MDVRR by si malo v prvom rade uvedomiť, že dostupnosť spojenia jednotlivých krajských miest s hlavným mestom SR je povinnosť a vlastne služba verejnosti. Pokiaľ MDVRR nie je ( nechce ) schopné vytvoriť priame spojenie Prešova s Bratislavou severným ťahom t.j. cez Žilinu, tak nech aspoň neruší doterajšie spojenie južným ťahom t.j. cez Zvolen. Je na zváženie pri návrhu GVD 2012/2013 riešenie priameho spojenia cez Žilinu pri pohľade na počet rýchlikov, ktoré vychádzajú z Košíc. Natíska sa tu otázka, či by nebolo možne pri takomto množstve vychádzajúcich rýchlikov z Košíc aspoň jeden raňajší a jeden večerný presmerovať z Prešova a do Prešova.

 

Pán Jozef – Róbert Šmigalla dobre opísal veci. Otázka vyvstáva, prečo pánkovia v Bratislave nechcú riešiť nás Prešovčanov. Kde sú poslanci z Prešova, aby obhajovali záujmy nás Prešovčanov? Spia?

 

Koňare na kone, berme sebe šable a ako Turci na Budín, podzme na nich, totich pánkoch v Bratyslave nenažraních. Bo keď nezačneme daco robic, ta si budzeme už lem špivac toto pesničku s tým, že len še zamení London za Prešov.

 

 


 

 

 

Urazení, že som vás nazval ovcami

22.08.2012

a hneď som utŕžil spŕšku nadávok a anonymných mailov. Aké typické slovenské. Anonymné maily s nadávkami po prečítaní si: Robia z Vás volov, ale ste len ovce, takže len bľačíte Namiesto zamyslenia sa, že prečo, som sa dočkal urážok, nadávok a všetko anonymne. Ta i tak še dá. Ani jeden sa nepredstavil a vecne sa neohradil. Takže trvám na to, že [...]

Robia z Vás volov, ale ste len ovce, takže len bľačíte

22.08.2012

a nechávate sa strihať a holiť -). Nerád to priznávam ako Slovák od Prešova, ale je to proste tak. Väčšina Slovákov sú ovečky. Ovečky, ktoré sa pasú, pasú, a čas od času ich vláda podojí, ostrihá a oni sa zas len pasú a sem tam zabľačia. Keďže oviec je väčšina na Slovensku, byť bačom a bačovať na Slovensku nie je ťažké -) Istotne, najprv sa musíte tým [...]

Gambia vzorom pre Slovensko? Nesúhlasím s násilím!

21.08.2012

V poslednom období sa množia radikálne názory na riešenie situácie korupcie, goríl a iných pre demokraciu nepriaznivých stavov. Naposledy som ukázal videjo toto, kde radikálny občan chce všetkých povešať na kandelábre -) Nesúhlasím s radikálnymi názormi, nesúhlasím s násilím a nesúhlasím ani s tým videjom. Občana, ktorý vyzýva na násilie by [...]

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

pravdazvitazi

o ekonómii, politike, olympiáde, neprispôsobivých, Slovensku

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 44837x
Priemerná čítanosť článkov: 2802x

Autor blogu

Kategórie

Archív