Založ si blog

Prešov – koňare na kone, berce šable a na nich. Pobic ich paskudy

Konečne sa dostávam od politiky, ex ministra – poslanca – budúceho euro bankára – neskoršieho väzňa Mikloša a statočních kofbojof z Košíc k pointe vzniku môjho blogu na nebulvárnej pravde. Jedným z bodov je sklamanie z rušenia vlakového spojenia, tak ako ho opisuje človek veci znalý a člen petičného výboru Jozef – Róbert Šmigalla:

 

 

1, Hlavný nedostatkom návrhu GVD pre roky 2012/2013 je zrušenie priameho spojenia Prešova s Bratislavou pre obyvateľov mesta Prešov a jeho okolia. Týmto riešením sa vraciame pred rok 2007. To čo bolo niekoľko rokov zvýhodnením pre obyvateľov mesta Prešov a okolia a čo v hojnej miere využívali ( čo vyplýva aj z prehľadu využívania lôžkových vozňov ( využiteľnosť za roky 2006 – 2011 je cca 65 -70 % ) ide MDVRR nelogicky zrušiť. Svojím prístupom MDVRR degraduje tretie najväčšie mesto v SR na perifériu najmenších miest. Absolútne neberie v úvahu, že Prešov je aj strediskom VUC – Prešovského kraja a ako také by malo mať plnohodnotné spojenie s hlavným mestom SR. Výhovorky, že týmto riešením chce MDVRR šetriť prostriedky štátu neobstoja. MDVRR by si malo v prvom rade uvedomiť, že dostupnosť spojenia jednotlivých krajských miest s hlavným mestom SR je povinnosť a vlastne služba verejnosti. Pokiaľ MDVRR nie je ( nechce ) schopné vytvoriť priame spojenie Prešova s Bratislavou severným ťahom t.j. cez Žilinu, tak nech aspoň neruší doterajšie spojenie južným ťahom t.j. cez Zvolen. Je na zváženie pri návrhu GVD 2012/2013 riešenie priameho spojenia cez Žilinu pri pohľade na počet rýchlikov, ktoré vychádzajú z Košíc. Natíska sa tu otázka, či by nebolo možne pri takomto množstve vychádzajúcich rýchlikov z Košíc aspoň jeden raňajší a jeden večerný presmerovať z Prešova a do Prešova.

 

Pán Jozef – Róbert Šmigalla dobre opísal veci. Otázka vyvstáva, prečo pánkovia v Bratislave nechcú riešiť nás Prešovčanov. Kde sú poslanci z Prešova, aby obhajovali záujmy nás Prešovčanov? Spia?

 

Koňare na kone, berme sebe šable a ako Turci na Budín, podzme na nich, totich pánkoch v Bratyslave nenažraních. Bo keď nezačneme daco robic, ta si budzeme už lem špivac toto pesničku s tým, že len še zamení London za Prešov.

 

 


 

 

 

Urazení, že som vás nazval ovcami

22.08.2012

a hneď som utŕžil spŕšku nadávok a anonymných mailov. Aké typické slovenské. Anonymné maily s nadávkami po prečítaní si: Robia z Vás volov, ale ste len ovce, takže len bľačíte Namiesto zamyslenia sa, že prečo, som sa dočkal urážok, nadávok a všetko anonymne. Ta i tak še dá. Ani jeden sa nepredstavil a vecne sa neohradil. Takže trvám na to, že [...]

Robia z Vás volov, ale ste len ovce, takže len bľačíte

22.08.2012

a nechávate sa strihať a holiť -). Nerád to priznávam ako Slovák od Prešova, ale je to proste tak. Väčšina Slovákov sú ovečky. Ovečky, ktoré sa pasú, pasú, a čas od času ich vláda podojí, ostrihá a oni sa zas len pasú a sem tam zabľačia. Keďže oviec je väčšina na Slovensku, byť bačom a bačovať na Slovensku nie je ťažké -) Istotne, najprv sa musíte tým [...]

Gambia vzorom pre Slovensko? Nesúhlasím s násilím!

21.08.2012

V poslednom období sa množia radikálne názory na riešenie situácie korupcie, goríl a iných pre demokraciu nepriaznivých stavov. Naposledy som ukázal videjo toto, kde radikálny občan chce všetkých povešať na kandelábre -) Nesúhlasím s radikálnymi názormi, nesúhlasím s násilím a nesúhlasím ani s tým videjom. Občana, ktorý vyzýva na násilie by [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

pravdazvitazi

o ekonómii, politike, olympiáde, neprispôsobivých, Slovensku

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 44762x
Priemerná čítanosť článkov: 2798x

Autor blogu

Kategórie

Archív